perjantai 24. helmikuuta 2012

Ollaanko meillä sittenkin säntillisiä?

Neuvolassa käyty 39+6, paino +350g edellis kertaan (kok. 100,4 kg), paineet normaalit: 128/86, pissassa sokerit + ja sf oli hypännyt 2cm (viimeksi ei ollut muutosta) ollen nyt 37cm, siitäkin huolimatta, että vauva oli ihan alhaalla ja täysin kiinnittynyt. 


Sain jo ensi viikon tiistaille ajan äitipolille koon tarkistukseen (+mahd. käynnistykseen) sen takia kun noita sokeriplussia ollut muutaman kerran, vaikka sokerirasitus oli normaali. Terkka ei sinänsä ollut huolissaan (mulla on tosi iso kohtu, ettei vauva käsikopelolla kuulemma tunnu täyttävän sitä täysin), mutta kun kokoarvio on tällä hetkellä siinä 3700-3800 gramman kieppeillä, niin halus että meen sitten aikasemmin äpolille, kattoon vauvan sen hetkistä painoa, että ilmeisesti jos tilaa on ja kehitystä olis synnytyksen suuntaan niin voisivat ottaa samantien sisään ja käynnistellä, jos ei nyt ennen tiistaita pihalle tulla. Tähän tyyliin ainakin ymmärsin terkan puheet. 

Kuitenkin nyt eilen iltapäivällä oli useamman tunnin ajan sellaisia epäsäännöllisen säännöllisiä polttoja selän ja mahan puolella, jotka oli ihan selkeästi jo kipeitä ja sen lisäksi illalla ja tänään tullut ihan oikeasti limatulppaa, venyvää kirkasta limaa aina pyyhkiessä. Eli katotaan jos sittenkin mentäis tässä vielä itekseen, terkka oli aika toiveikas, kun kerta limatulppakin näin myöhään irtoomassa kunnolla, et vois olla se tulpasta vuorokausi ja lähtö. Tänään kunnolla kävelyä ja mies hommiin sänkypuolella ;). Näitä terkka suositteli jouduttamiseksi.

Fiilikset on tosi seesteiset tällä hetkellä, ei jotenka ole väliä ollenkaan sillä että koska lähtee syntymään. Että mulla ainakin näyttää pitävän paikkaansa se, että ensin turhaudutaan ja kiukutaan kaikesta mahdollisesta, sitten saadaan hirvittävät itku ja angstikohtaukset (keskiviikkona oli se päivä, kuten edellisestä postauksestakin huomaa, päivä pelkästään omien ajatusten kanssa ei ole hyvä idea) ja nyt on oikeesti tosi seesteinen fiilis, vähän sellainen hällä väliä -meininki. Että katsotaan jos satuttaisiin olemaan niiden 5 % joukossa, jotka synnyttää tasan laskettuna päivänä. Kun kerta ultrissakin kaikissa on koko vastannut aina tarkalleen laskettua.

5 kommenttia:

  1. En tahdo olla masentava, mutta mulla meni limatulpasta synnytykseen noin viis päivää. Limatulppaa irtos 40+1 ja 40+2. Tyttö synty 40+6. Mutta toivottavasti sulla ei menis enään niin kauaa! :) Paljon jaksuja loppuaikaan ja sitten lopulta itse synnytykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, jos se on mulle sama homma, niin ainakin on tuo äitipoli aika sitten mieltä lämmittämässä tuolla tiistailla :)

      Poista
  2. Tuun sua tasan viikon perässä lasketussa ajassa, ja pystyn kyllä hyvin samaistumaan sun keskiviikkoisiin fiiliksiin, ja vähän jo tämänpäiväisinkiin! :)

    Toivottavasti kuulut siihen pieneen 5%:n jotka laskettuna aikana syntyvät, kuulostaa hyvältä nuo merkit sitä ajatellen. :) Ja jos en itse ennen la:ta poksahda, niin laskettuna sitten viimeistään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla aika tyypillisiä nää loppuvaiheen vuoristoradat, tänäänkin terkka sanoi, että sen viimeisen turhautumisen voimin on paljon helpompi jaksaa, kun tulee fiilis, että punnaan lapsen pihalle vaikka väkisin!

      Poista
  3. Laitahan uutta päivitystä. Viimeistään huomenna äitipolilla käynnin jälkeen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.