maanantai 28. marraskuuta 2011

Loppurutistus ja kiire.

Eli se on sitten kouluhommien kanssa alkanut viimeinen paketointi ja rutistus, jotta saisin kaiken tehtyä vuoden loppuun. Todennäköisesti yhtä tehtävää lukuunottamatta saan kaikki muut tehtyä ja palautettua ennen 15. päivää, jolloin kämppä tarkastetaan ja käyn nakkaamassa avaimet pois. Ja sen jälkeen, kuten mies sanoi, nostan kytkintä ja sanon hei hei Ilmajoelle ainakin reiluksi puoleksi vuodeksi. (Okei, huhtikuussa tuun käymään, kun pitää tuoda ehkä vauva näytille ja kannustamaan koulun joukkuea agrologien "SM-lentopallo"-kisoissa voittoon).

Kiireeksi ei tietenkään riitä pelkät kouluhommat, ne jos oikein aktiivinen olisi, saisi rutistettua muutamassa tunnissa (edellyttäen että tajuaa, mulla meinaa luomukurssin etätehtävä, joka on jo myöhässä, ei lähde millään oikenemaan, onneksi huomenna saa kädestä pitäen neuvontaa) vaan lisäkiirettä tuo kaikenlainen ylimääräinen. Tänään piti selittää uusille kioskivastaaville koulun kioskin toiminta ja käydä Sjoella tulkitsemassa elintarvikehygienian labratöitä. Sitten pitäisi käydä hakemassa kämppään uudet avaimet, koska ovat päättäneet sarjoittaa opiskelija-asuntojen ovet uusiksi ja tottakai isännöintitoimisto on ihan päin p**tä auki. No, tuleepahan käytyä sitten samalla sopimassa se, että miten tarkastus hoidetaan. Näiden kaiken päällä tietenkin on pakkaus ja muuttohomma, unohtamatta sitä, että pitäisi ensi viikonlopuksi saada hankittua porukoiden joululahjat. 


Raskauden suhteen vointi sinänsä on ollut ihan hyvä, mutta kyllä sen kolmannen kolmanneksen lähestyvyyden ja mahdolliset loppuajan ongelmat sieltä uhkaavasti hiipivät nenän eteen. Häntäluu on aiheuttanut ongelmia jo kohta parin viikon ajan, kävely, seisominen pidemmän päälle ja istuminen aiheuttavat ihan kiitettävästi kipuilua, tukivyöstä huolimatta. Useampana iltana on myös ollut sitä ongelmaa, ettei uni meinaa tulla kun sängyssä alkaa oksettamaan. Muutenkin uni on aavistuksen verran kevyempää ja sekavampaa (unia) kuin pari viikkoa sitten kun nukuin kuin tukki. Närästys on äitynyt ihan älyttömäksi, vaikkei mitään mausteista yms. närästätyksen aiheuttajaa söisikään. Renniestä ei enää juuri ole apua. Iltaisin jogurtti auttaa n. 30 min syömisen jälkeen ja sitten taas alkaa mahanesteiden suuhun nouseminen. Myös parina iltana ollut ihan kummallisia sydämentykytyskohtauksia, mutta niistäkään en oikein osaa olla huolissani, kun olen ymmärtänyt että satunnaisesti saattaa niitä raskausaikana esiintyä.

Joku saattaa ehkä muistaa mun monitoimipinnasänky ajatuksen? Tarkastelin uudelleen sängyn hintaa posteineen ja ovat ilmeisesti nostaneet hintaa, koska oli joku 450 e posteineen, eli auttamatta liian kallista. Koska tosiaan makkariin ei mahdu kuin pinnis (joka taidetaan ostaa etelän reissulla Ikeasta) niin kun kyselin apuja yhdestä tukiryhmästä, joku kertoi hoitopöydän sijaitsevan nurkan takana toisessa huoneessa, syttyi omaankin mieleen ajatus, että jos hoitopöydän (joka sekin sit otettais Ikeasta Gulliveria sekin) laittaiskin eteiseen, heti makkarin oven viereen? Kissat siinä varmaan päällä nukkuisi jonkin verran, mutta se olisi ratkaistavissa suht helposti, heittämällä yöksi siihen peitto hoitoalustan päälle, niin ettei kissankarvoja olisi ihan niin paljoa (niiltä kun ei voi välttyä).

Tätä ajatusta me nyt miehen kanssa perjantaihin asti kypsytellään ja katsotaan mihin ratkaisuun päädytään. Kun vaikka tiedän, että hoitopöytä suhteellisen lyhyt ikäinen on, haluaisin sen kuitenkin. 
Kuulostaako siis tämän hetkinen ajatus ihan hölmöltä?

p.s. palailaan viikonloppuna otettavaa mahakuvaa lukuunottamatta paremmin asiaan (mm. lastenkasvatus yms. ajatuspostaukset) kun saan asetettua itseni ja Spyron pysyvästi miehen luokse. :)

3 kommenttia:

  1. Meilläkin on hoitopöytä eri huoneessa kun pinnis, kun ei makkariin yksinkertaisesti mahdu. Ei se ole mun mielestä mitenkään kummallinen ratkaisu.

    VastaaPoista
  2. toinen että jos ei halua hoitopöytää niin ostaa pinniksen päälle sen hoitotason minkä saa johonkin nurkkaan laitettuu aina pois eestä silloin kun sitä ei tarvitse :) en tiedä kyllä kuinka kätevä se on, mut joillain tälläisiä nähnyt vaan.

    VastaaPoista
  3. Alanis: Ei sillä että olisi kummallista laittaa hoitopöytä eri huoneeseen kuin pinniksen, mutta jotenkin mä oon kehittänyt tuosta eteisestä päänsisäisen dilemman, että onko korrekti paikka :D. Mutta tuohon ratkaisuun me aika varmasti päädytään.

    Henssu: Mä oon sitäkin miettinyt ja pohtinut, mutta mä oo siihen mieltynyt. Kun sit pitäisi jotain tasoa kuitenkin olla vauvan vaatteille yms tavaroille. Ja jossain keskustelupalstoilla oli kun asiaa selailin, että noissa tasoissa, erityisesti poikien kanssa on ollut sitä ongelmaa, että on pissat menny sänkyyn ja sit saanutkin alkaa vaihteleen lakanoita.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.