torstai 10. marraskuuta 2011

Haalari ja tissitukea

Maha kuvaa ei ole tulossa vielä viikkoon, kun ollaan miehen kanssa erossa tässä vähän pidempi aika. Tuntuu muuten taas tosi vaikealta kun ehti niin jo tottua siihen, että saa olla pitkiä viikonloppuja miehen kanssa kotona. Tosin, miehelläkin on tällä hetkellä kovin kiire, tänään Tampereella, huomenna Helsingissä ja ensi viikolla lähtee Saksaan joillekin messuille.
Viime viikonloppuna kävin siis kotona käymässä pitkästä aikaa, ja kyllä se äitikin on jo ihan tosissaan lämminnyt mummo -ajatukseen. Iskähän osti heti kesällä sellaisen vauvakeinun :) Ja hyvin todennäköistä on, että iskä rakentaa ensi kesänä meille pihaan joko hiekkalaatikon tai sitten leikkimökin.
Äiti oli kaivellut taas varastoja ja löytänyt tekemänsä haalarin. Väri on aivan ihana, kirkas turkoosi, sopii molemmille oikein hyvin.

Tälläinen oottaa sitten meidän Spyroa toppahaalarin jälkeen :)

Itsellekin olen nyt tehnyt jotain hankintoja, kävin nimittäin eilen ostamassa Seinäjoen Huvikumpu nimisessä lastentarvikeliikkeessä ostamassa itselleni liivit, kun olen pitänyt niitä samoja urheiluliivejä jo vaikka kuinka kauan, pesten ne illalla, jotta aamulla kuivat. Liikkeessä oli tosi hyvä valikoima, mutta itselle parhaimmin istui Cantaloop Adjusting nursing bra:t, jotka myyjän mukaan on ollut tosi suosittuja. Eli kyllä, ostin jo imetysversiot. Näissä ei kuitenkaan ole pelkoa niin paljon siitä, että mahtuuko tissit kuppeihin enää maidon nousemisen jälkeen koska nää on kaarituettomat ja näissä on joustovaraa kyllä reilusti. Nää on ihan äärimmäisen mukavat päällä, tosi miellyttävää kangasta, mikään ei paina eikä hierrä ja imetystäkin ajatellen helppokäyttöiset. Lisäksi hinta ei ollut kovin paha, vain 30 euroa (joo, tiedän että henkkamaukalta olisi saanut vielä halvemmalla, mutta kun ne ei istu. Ja verrattuna esim. Anitan 50 euron liiveihin, niin halvat oli), jonka itsekin raaskin ostaa (ja jo nyt on hyvin todennäköistä että ostan toisetkin). Mieskin keksi jo, että näitähän voi hyödyntää jo ennen vauvan syntymääkin vähän toisellalailla kuin imetystä ajatellen ;) Eli hyvä niin, koska eihän imetysliivejä kovin eroottisiksi voi sanoa.

Tälläiset siis tuli käyttöön.
kuva

Tiesikö muuten joku lukijoista ennestään sellaista, että imetysaikana ei suositella käytettäväksi kaarituellisia rintaliivejä? Kuulemma kaarituet voivat huomaamattakin painaa rintoja ja maitotiehyitä niin, että se voi aikaan saada siellä tukoksia. Itselle tieto tuli uutena, koska kuitenkin esim. H&M:lläkin imetysliivit ovat pääasiassa kaarituellesia. Joku keskustelupalstalla kommentoikin jo kirjoitustani liiveistä, että ennen osti imetysliivejä Lindexiltä tai H&M:ltä, mutta sen jälkeen kun kokeili näitä Cantaloopeja, niin paluuta ei ole ollut. Eli hyvä että löysin ne jo nyt :)

Vauva on ihan todella aktiivinen ja selkeästi huomaa jo sen, että aletaan ottaa samaa päivärytmiä kuin äitillä on, eli kun olen hereillä Spyrokin on ja ilmoittelee itsestään kyllä tosi hyvin ja kun minä nukun niin nukkuu vauvakin. Tai ei ainakaan liiku niin, että siihen heräisi :) Olo on muuten tosi hyvä, mutta närästys on vähän pahentunut, eli kurkkuun nousee aika usein ihan mahanesteitäkin. Ei maistu mitenkään erityisen hyvältä. Saakin siis nähdä tuleeko sitten vauvalle paljon tukkaa, sitä kun närästyksen sanotaan ennustavan. Minun kohdallani äitini allekirjoitti väittämän täysin kun kuuli tästä uskomuksesta. Oon nimittäin ollut ainoa josta äitiä on närästänyt ja tukkaa on ollut syntyessa vaikka useammallekin vauvalle. Lisäksi turvotus on ihan huomattavaa, vaatteet jättää tosi pahat painaumat vaikkei olisikaan tiukkoja. Olenkin siis määrännyt itselleni ekstrapaljon vettä ja sitten ananaksen syömistä. Tänään olikin koulussa eväänä Rainbown muovipurkkiin pakatut ananaspalat ja ai että oli hyvää. Paljon lähempänä tuoretta ananasta kuin säilyketölkissä oleva.

Postaus äänestyksessä eniten ääniä sai parisuhde, joten siitä täytyy varmaan naputella ensin jonkinlainen historia osio ja sitten sen jälkeen yleisiä ajatuksia yms.

5 kommenttia:

  1. Voi, noi itsetehdyt vauvanvaatteet on aina niin sulosia :) osaispa itekin ommella jotain!

    VastaaPoista
  2. Kaarituellisia liivejä voi käyttää imetysaikana, kunhan koko vain on oikea. Yleensähän naiset kulkee liian pienissä liiveissä. Ja pienissä liiveissä kaarituet nimenomaan pääse painamaan maitotietyitä ja aiheutta parhaassa tapauksessa tiehyttukoksen rintaan...

    VastaaPoista
  3. Kastehelmi: Mulla on kaksi pahvilaatikollista kangaspaloja ja niistä olisi tarkoitus jossain vaiheessa lähteä tekemään juttuja vauvalle. Eli todennäköisesti heti joulukuun lopusta alkaen meillä alkaa kuulua hurja surina kotona :)

    Alanis: Joo, kyllä niitä varmasti voi käyttää, mutta mulle toi seikka oli kuitenkin uusi. Ja mä en oo ennen raskauttakaan löytänyt kovin helposti oikean kokoisia kaarituellisia, niin en usko niitä löytyvän sitten imetysaikanakaan. Joten sinänsä hyvä että nyt on ainakin yksi merkki jonka tietää hyväksi.

    VastaaPoista
  4. Iiks, ihana blogi sulla! kauhea vauvakuume itsellä ja jotakin ihme reittiä sitä päätyy lukemaan muiden ihania blogeja. toivotan onnea loppuraskauteen! :)

    VastaaPoista
  5. vimmla: Voi kiitos oikein paljon :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.