tiistai 18. lokakuuta 2011

Rakenneultra

Jäi eilen nuo rakenneultran kuulumiset kirjoittelematta, pikkusiskoni tuli käymään kylässä sunnuntaina ja eilen kävimmekin ostamassa hänelle järkkärin (jota oli tullut vähän niinkuin hakemaan, kun ei ollut vielä löytänyt kotopuolen liikkeistä) ja puuhasimme kaikkea muuta kivaa niin jäi kirjoittaminen sitten.

Elikkä meidän vaavilla oli rakenteellisesti kaikki niin hyvin kuin voi olla tässä vaiheessa ja ultralla voi nähdä. 45 min siinä meni kun ultrailtiin, Spyro oli nimittäin sitä mieltä, että aamua ei olisi saanut häiritä eikä meinannut näyttää millään aortan kaarta, joka kuuluu yhtenä niihin rakenteisin jota tarkistetaan. Saatiin myös kuulla ne seulonnan riskiluvut ja vaikka tarkkoja en enää muistakaan, niin niissä ei kyllä ollut kummassakaan 18- tai 21- trisonomiassa mitään poikkeavaa.

Spyron sydän jumputteli 130-140 sykkeillä ultrassa, mutta taisi lepotila vaikuttaa sykkeisiin sen verran, että olivat matalammalla kuin mitä neuvolassa ollut. Oli äärimmäisen mukava ultraajatäti, selkeästi piti työstään. Ihaili ja kehui Spyroa ultratessaan ja selitti koko ajan oikein selkeästi mitä katsotaan milläkin hetkellä ja mitä näkyy yleensä.

Istukka on takaseinässä, kaareutuen kohdun yläosaan, joten tässä osui omat arvelut kohdilleen. Kun tosiaan liikkeet tuntuneet suhteellisen aikaisin, kun ottaa huomioon, että ensimmäistä vasta odotan, niin ajattelin, että eipä istukka taida ainakaan vaimentamassa olla niitä liikkeitä.

Siellä se pieni lötkötteli kaikessa rauhassa. 

Sukupuoli saatiin tietoon, ensin varovaisena arveluna, mutta kyllä se sitten kuitenkin aika varmaksi meni. Eihän näistä vauvoista tosin koskaan tiedä ennen kuin ne on syntyneet, joten yllätysmomentti on edelleen mahdollinen jossain määrin. :)

2 kommenttia:

  1. Tyttöarvaukset näyttää olevan vähemmistönä, mutta jos neuvolan perussykkeet ovat olleet enemmän kuin 140 ja nyt leposykkeet tuota luokkaa, niin kolmetoista kertaa oman vauvan sykkeitä arvailleena, maatiaisarvaus kallistuu vahvasti Tyttö-Spyron puolelle.
    (Eikö ole huvittavaa, millaista spekulointia voi tuiki tuntemattomat saada aikaan sun vauvavatsasta! Jälleen tuli toteennäytettyä, että vauva-asiansa joutuu jakamaan koko ympäröivän maailman kanssa.)
    Hyvä kuitenkin, että kaikki näytti olevan kunnossa. Nyt voi rauhassa keskittyä loppuraskauteen.

    VastaaPoista
  2. Sirkku: Mä en tiedä olenko mä jotenkin äärimmäisen seesteinen odottaja, mutta mun mielestä kaikenlainen muiden spekulointi ja kiinnostus on vain äärimmäisen mielenkiintoista. Että en ainakaan toistaiseksi ole tuntenut sitä häiritsevänä. Toisaalta, ei mulle ole vielä tuntemattomat tulleet vatsaa taputtelemaan, joten voihan tuo mieli vielä muuttuakin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.