lauantai 8. lokakuuta 2011

Puolivälissä matkaa

Tänään poksuu viikot aika isosti, tulee 20+0 täyteen. Ei mitenkään voi uskoa, että jo puolet mennyt. Tää syksy tuntuu menneen eteenpäin ihan huimaa vauhtia, eilen autossa tajusin radiota kuunnellessa, että se tosiaan on reilu pari kuukautta enää jouluun. Siitä vielä pari kuukautta niin meillä on vauva! Sitä ei jotenkin pysty vieläkään ihan täysillä käsittämään.

Mitä tähän mennessä?
- Painoa tänä aamuna 86,6 kg eli kokonaisuudessa tullut kotimittausten mukaan n. 4 kg. En jaksa stressata painosta, koska suurimmat nousut ovat varmasti vielä edessä. Kohtalaiselta kuitenkin mielestäni tuo nousu vaikuttaa, ka g/vk. Vaikka voisihan sitä koettaa syödä terveellisemmin, eilen lounaaksi paistettuja salamisuikaleita ja päivälliseksi Mäkin Mcfeast premium. Hups.
- Himonkohteita: lähes kaikki suolainen erityisesti juustot ja niistäkin erityisesti Valion Mustaleimainen emmental, jota oon syönyt jopa sen 500 g palan illassa. Myös cokis ja appelsiinimehu on sellaisia joita voisin vetää älyttömiä määriä. Mä tiedän, että kofeiinia ei kovin paljoa saisi raskaus aikana nauttia, mutta puolustan itseäni sen verran, että en juo kahvia lainkaan ja cokista tulee juotua kuitenkin suhteellisen satunnaisesti. Välillä tosin menee kerralla hieman enemmän kuten eilen illalla. Mutta ei kuitenkaan jatkuvasti. Maitoakin kun erehtyy juomaan, niin sitä sitten meneekin ruuan kanssa se puoli litraa kerralla :D
- Mielialan vaihteluita on ollut ja varmasti tulee olemaankin. Mulla on normaalistikin tapana alkaa mököttää välillä tosi pikkujutuista, niin nää hormonit vain tuntuu korostavan sitä.
- Mies on ollut mukana odotuksessa ihan mahtavan hienosti, vaikka se miehelle onkin hieman etäisempää alkuvaiheessa, kun ei liikkeitä tai masua näy. Kyllä miehestä huomaa, että ihan oikeasti haluaa isäksi ja on siihen valmis.
- Raskausarpia on reisiin ja tisseihin tullut oikein urakalla, samoin jenkkakahvoihin, mutta se periaatteessa ei ollut ylläri. Kun teini-iästä on ihan kiitettävät jo ennestään. Pikkasen kyllä huokauksia aiheutti, kun mahasta bongasin kaksi viirua. Mutta niitä tulee jos tulee. Täytyy vaan muistaa pitää ihoa kosteana niin ehkä se iho tykkäisi sitten venyä nätimmin repeämättä.

Liikkeet on tosiaan reilun viikon ajan olleet niin kovia, ettei ne oikeesti enää voi olla mitään muuta kuin liikkeitä. Erinäistä myllerrystä ja tömähdyksiä. Myös supistukset on tullut tutuksi, erityisesti eilen. Tai ainakin mä tulin siihen tulokseen että ne olisi supistuksia. Mahaa kiristi aika ajoin ja kohtu tuntui sormiin kivikovalta. Myös selkää on särki iltapäivästä alkaen tosi laajalta alueelta (ei niin kuin normaalisti vain alaselästä), joten senkin takia supistuksia epäilen. Mihinkään ei varsinaisesti sattunut, mutta epämukavalta tuntui. Täytyy toivoa ettei noista harkkasuppareista tulisi jatkuvaa seuralaista...

20+0
Itsestäni mahan kasvu tuntuu tälle hetkellä pysähtyneen sen hurjan ulostyöntymis spurtin jälkeen, tai tuntuu että se ennenmminkin leviää tällä hetkellä kuin työntyisi ulos. Mutta kasvakoon rauhassa, sen näkee tässä pikkuhiljaa minkä malliseksi se oikein muotoutuu :)

Tänään tehtiin myös ensimmäiset hankinta vauvalle, kun ostettiin kirpparilta sitteri. Tämän hetkisenä ajatuksena olisi hieman viritellä sitä toisenlaisella kankaalla, mutta katsotaan mitä saan aikaiseksi :)






2 kommenttia:

  1. Voi luoja miten pitkällä oot jo! Vastahan sä plussasit : )

    VastaaPoista
  2. Lumia: Niinpä. Mä en ymmärrä miten aika voi mennä näin hirveän nopeesti. Tosin siinä voi käydä myös niin, että mitä lähemmäksi laskettu aika tulee, sitä hitaammaksi aika käy kun haluaisi vaan muksun ulos :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.