lauantai 17. joulukuuta 2011

30+0!

Tänään poksui viikot oikein komeesti, enää kymmenen viikkoa laskettuun aikaan. Siksipä, vaikkei edellisestä kuvasta ole kauaa, laitetaan tältä aamulta virallinen 30+0 kuva :)

30+0

Ja tässä eilisen (29+6) kuulumiset neuvolasta. Oli sama kätilöopiskelija kuin viimeksi, mutta onneksi siinä oli tutoroivana terkkana mun oma terkkani, ena saanut tällä kertaan mitään kamalia kommentteja.

- Paino 95,55 kg eli  tullut sellaiset n. 600g/vk. Kotimittauksessa tänä aamuna 93,8 kg eli pari kiloa heittää neuvolan vaakaan verrattuna. Noin 11 kiloa tähän mennessä noussut paino, kun lasketaan kotimittauksissa.
- Paineet oli hyvät 129/76.
- Hb oli taas hieman tipahtanut ollen 117 eli rautakuuria suosittelivat mulle
- Sf-mitta oli kasvanut 3cm kahdes viikossa ja oli nyt jo huimat 32 cm. Hieman hirvittää tuo, kun kaverillani ollut tossa mitassa vasta paaaaljon lähempänä synnytystä ja Kaksplussan palstalla jollain oli ollut 30 cm ja samantien tullut lähete äitipolille. Mulle ei kommentoinut tuota mittaa mitenkään muuten kuin että sulla on hyvän kokoinen kohtu.
- Sykkeet vauvalla oli 140-150 ja neuvola hetkellä Spyro majaili ihan oikeassa asennossa, pää alaspäin. Tosin kohdussa on vielä äärimmäisen paljon tilaa pyörähdellä ympäri, ettei se tota asentoa ole tainnut vielä lopullisesti ottaa.

Nyt alkaakin sitten neuvolat olemaan kahden viikon välein, joka sinänsä on ihan kivaa, näkee just että pitääkö kauhistella tuota mahan kasvua kuinka. Mitasta huolimatta se aika ajoin tuntuu vielä ihan pieneltä ja välillä taas se on tiellä ihan jatkuvasti :D

Mietinnässä on ollut myös se, että nytkö jo on alkanut se kropan totuttautuminen vauvan syntymän jälkeiseen aikaan. Mä olen meinaa tähän mennessä nukkunut kuin tukki, mutta nyt kolmena viime yönä uni on ollut kamalan kevyttä ja katkonaista. En tykkää yhtään, koska mun päähän ei mene se, että miksi ihmeessä sitä jaksaisi muka vauvan kanssa paremmin valvoa synnytyksen jälkeen jos sitä ennen kärsii unettomista öistä. No, täytyy tässä nyt "mammalomalla" (vielähän en siis rahaa tästä saa) nukkua aina pienet päikkärit jos väsyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.